- Doprava
Kurýr, výdejní místa
2-3 dny
od 79 Kč
Káva Romeo je středně pražená směs 85% arabík a 15% robusty, vyvážené hořké chuti, s tóny kakaa, mandlového koláče a marcipánu. Více
189.00 Kč – 669.00 Kč s DPH
Kurýr, výdejní místa
2-3 dny
od 79 Kč
hodnota nákupu
nad 900 Kč
Káva Romeo je středně pražená směs 85% arabík a 15% robusty, vyvážené hořké chuti, s tóny kakaa, mandlového koláče a marcipánu.
Ocenění: Vítěz 1 hvězdy na Great Taste Awards 2018 v kategorii espresso. Vítěz bronzové medaile na International Taste Awards 2020 v kategorii espresso.
Původ: Káva Romeo je směs 6 až 7 káv s původem, 85% arabika a 15% robusta. Původ hlavní složky: Brazílie. Každá směs Zlaté Zrnko je výsledným souzněním chutí káv z nichž je složena a je namíchána podle chutí lidí. Směsi Zlaté Zrnko míchají italští odborníci v laboratořích přímo v přístavu. Míchají se z různých zdrojů tak, aby každý měsíc, každý rok měli stejnou výslednou chuť.
Pražení: stupeň 4 (1 – velmi světlé, 2 – světlé, 3 světlé / střední, 4 – střední, 5 – střední, 6 – střední / tmavé, 7 – tmavé, 8 – velmi tmavé), křivka pražení na espresso, víc informací o pražení zde
Použití: espresso, moka, filtr
Mletí: střední / středně tvrdé zrno
Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Romeo patří k našim zajímavým kávovým směsím a zároveň je velmi univerzální směsí i na alternativní přípravy kávy. Je středně-vyšší klasikou italského espressa a má pestré spektrum chutí s velmi jemným náznakem acidity.
Balíčky poznej: kávu Romeo najdete i v balíčcích kávy: Poznej nejprodávanější 1000g (Emílie, Brazílie, Kuba, Romeo, Etiópie), Poznej 5 káv na moku 1000g (Marie, Romeo, Julie, Kostarika, Kleopatra), Poznej 3 kávy na moku 600g (Romeo, Kolumbie, Etiopie), Poznej 5 káv na filtrovanou 1000g (Viola, Etiopie, Kleopatra, Marie, Romeo), Poznej 5 káv na zalévanou 1000g (Marie, Emílie, Kleopatra, Romeo, Viola)
Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Romeo vyžaduje středně hrubé mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3-4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců). Více o správné přípravě kávy naleznete na naší stránce Rady o kávě.
Chuťový profil:
Ovocnost: ●● ○
Vyváženost: ●● ○
Hořkost: ●● ○
Aroma: ●● ○
Intenzita: ●● ○
Dochuť: ●● ○
Kofein: ●● ○
Pro přidávání recenzí se musíte nejdříve přihlásit.
Nemáte zatím účet?
Vytvořit účet
Bára –
Dobrá káva do presovače i na zalévání, velmi chutná.