-
Doprava
Kurýr, výdejní místa
2-3 dny
od 79 Kč
Káva Emílie je středně pražená směs 100% arabík vyvážené chuti, kterou ocení nejširší spektrum lidí. Má oříškovou chuť a dochuť pečeného chleba.
229.00 Kč – 799.00 Kč s DPH
Kurýr, výdejní místa
2-3 dny
od 79 Kč
hodnota nákupu
nad 1000 Kč
Káva Emílie je středně pražená směs 100% arabík vyvážené chuti, kterou ocení nejširší spektrum lidí. Má oříškovou chuť a dochuť pečeného chleba.
Ocenění: Vítěz 1 hvězdy na Great Taste Awards 2018 v kategorii espresso. Zisk zlaté medaile na International Coffee Tasting v roce 2021.
Původ: Káva Emílie je směs 6 až 7 káv s původem, 100% arabika. Původ hlavní složky: Brazílie. Každá směs Zlaté Zrnko je výsledným souzněním chutí káv z nichž je složena a je namíchána podle chutí lidí. Směsi Zlaté Zrnko míchají italští odborníci v laboratořích přímo v přístavu. Míchají se z různých zdrojů tak, aby každý měsíc, každý rok měli stejnou výslednou chuť.
Historie: Káva s tímto chuťovým profilem byla poprvé namíchána v roce 1935 v přístavním městě Terst, kde je od té doby neustále přizpůsobována, aby chutnala nejširšímu spektru lidí. Lidé z celého světa přicházejí každý den do laboratoří, aby zaznamenali jak jim chutnala a odborníci na základě těchto chuťových preferencí ji mohou vylepšovat. Podobný chuťový profil mají běžně v nabídce italské velkopražírny, většinou ho najdete v zlatém balení, my máme tu čest, že ho můžeme pražit u nás a přinášet našim zákazníkům.
Pražení: stupeň 4 (1 – velmi světlé, 2 – světlé, 3 světlé / střední, 4 – střední, 5 – střední, 6 – střední / tmavé, 7 – tmavé, 8 – velmi tmavé), křivka pražení na espresso, víc informací o pražení zde
Použití: espresso
Mletí: střední / středně tvrdé zrno
Senzorický profil: Senzorický profil káva Emílie
Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Emílie je naše nejvyváženější káva, která nikoho neurazí a je vhodná na lahodné espresso i do mléčných nápojů. Nemá ovocné (kyselé) chutě ani přílišnou hořkost. Zlatý střed.
Balíčky poznej: kávu Emílie najdete i v balíčcích kávy: Poznej nejprodávanější 1000g , Poznej top3 pro zamilované 600g , Poznej 5 káv na sladké espresso 1000g , Poznej 5 káv na zalévanou 1000g
Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Emílie vyžaduje středně jemné mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3-4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců). Více o správné přípravě kávy naleznete na naší stránce Rady o kávě.
Chuťový profil:
Ovocnost: ● ○○
Sladkosť: ●●●
Hořkost: ● ○○
Aroma: ●● ○
Intenzita: ●● ○
Dochuť: ●● ○
Kofein: ●● ○
Pro přidávání recenzí se musíte nejdříve přihlásit.
Nemáte zatím účet?
Vytvořit účet
Petr D. –
Vyzkoušeli jsme už hodně káv, ale tato je ze všech nejchutnější, není kyselá ani velmi hořká, přesně taková jaká nám nejvíce chutná.
Verified owner zina.seidlova (ověřený vlastník) –
Skutečně výborná káva.